Overganger til Europa – Vinter 2020

Det europeiske transfervinduet har hatt kun en liten påvirkning på J.League denne vinteren. Her er en oversikt over de spillerne som har dratt til europeiske klubber i løpet av vinteren.

RW Yun Il Lok (27) – Fra Yokohama F Marinos til Montpellier HSC (Frankrike)

Det var knyttet store forventninger til den sør-koreanske lynvingen med ti landskamper da han ankom Yokohama F Marinos i 2018, men en skuffende førstesesong med ingen scoringer på 27 kamper førte til at han ble lånt ut til Jeju United i K.League i 2019.  Der gjorde han det såpass bra at han ble plukket opp på free transfer av Montpellier HSC i den franske toppdivisjonen i Januar-vinduet.

LWB Ko Matsubara (23) – Fra Shimizu S-Pulse til Sint Truiden (Belgia)

Ko Matsubara har vært et av de største talentene på den venstre vingback-siden i Japan de siste årene og har i en alder av 23 allerede rukket å spille over 100 kamper for Shimizu S-Pulse. Men utviklingen hans stagnerte litt de siste to årene, og han har nå valgt å fortsette karrieren i Sint-Truiden som spiller i den belgiske toppdivisjonen hvor han blir lagkamerat med tre andre japanske spillerne i GK Daniel Schmidt, LW Tatsuya Ito og FW Yuma Suzuki.

CB Nino Galovic (27) – Fra Sagan Tosu til HNK Rijeka (Kroatia)

Den kroatiske midstopperen Nino Galovic ble aldri noen stor suksess i Japan og han endte opp med kun tre ligakamper for Sagan Tosu. Ferden er nå gått videre til HNK Rijeka i Kroatia som plukket han opp på free transfer.

FW Yamato Wakatsuki (18) – Fra Shonan Bellmare til FC Sion (Sveits)

18 år gamle Wakatsuki er sett på som en av de største spisstalentene i Japan, og scoret blant annet to mål da Japan slo de regjerende Europamesterne Nederland 3-0 i gruppespillet U17-VM ifjor. Han rakk også å debutere for Shonan Bellmare, og fikk innhopp både i ligaen, Suruga Bank Championship og i J.League Cup.

FW Lukas Podolski (34) – Fra Vissel Kobe til Antalyaspor (Tyrkia)

Etter to og et halvt år i Japan har Lukas Podolski valgt å fortsette karrieren i tyrkiske Antalyaspor istedenfor, som plukket han opp på free transfer. Podolski ble aldri helt den sportslige suksessen hardtsatsende Vissel Kobe hadde håpet på, og tiden hans i Japan vil nok like mye bli husket for alt det utenomsportslige bråket han førte med seg. Scener som den under er et godt eksempel, og Podolski ble i tillegg også ofte kritisert for svært nedlatende holdninger til både lagkamerater, dommere og motspillere.  I løpet av Podolskis tid i Kobe kom klubben på 8,10 og 9.plass i ligaen, men han fikk ihvertfall med seg et cupgull da de for første gang i klubbens historie vant Emperor’s Cup ifjor.

Reklame

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s