Foran 6. serierunde

Yokohama F Marinos – Yokohama FC

Vi starter med et skikkelig lokaloppgjør når Yokohama F Marinos tar imot Yokohama FC på hjemmebane. Det er mye (vond) historie imellom disse to lagene men i ligasammenheng har de ikke møttes siden 2007. Da vant Marinos hele 8-1 hjemme, men det er vel heller tvilsomt om vi får se lignende siffere idag.

Marinos har ikke helt vært seg selv så langt denne sesongen, og det er spesielt når det kommer til det defensive at de har slitt. De skaper stort sett brukbart med sjanser men har også slitt litt med uttelingen framfor mål. Men jeg tror det bare er et tidsspørsmål før det løsner for dem og tror de har gode muligheter til tre poeng her.

Yokohama FC står i likhet med Marinos med 1-2-2 etter fem kamper, og fikk skikkelig stryk sist da de tapte 1-5 hjemme for Kawasaki Frontale. Fire av målene til Kawasaki kom helt på tampen så resultatet gjenspeiler ikke helt hvordan kampbildet var. Men de kan bli tøft for dem her også og jeg tror Marinos vinner enkelt.

Yokohama F Marinos -1,5 @ 2,19
Over 3,5 @ 2,17

Shonan Bellmare – Kashima Antlers

Nok et tap for Shonan Bellmare sist som kun står med et poeng på sine fem første kamper. De sliter virkelig, kanskje spesielt defensivt og de er nok veldig glade for at det ikke er nedrykk denne sesongen.  Tarik Elyounoussi har også hatt en meget tøff start, og kan fort komme til å starte denne kampen på benken.  Det er vel trygt å si at han ikke har levert varene så langt, med null scoringer og null assists + en straffebom i åpningskampen mot Urawa Reds.

Kashima Antlers vant endelig sist, og det mot selveste Yokohama F Marinos.  Med fire scoringer løsnet det endelig for angriperne deres, og til og med den vanligvis så ineffektive Ayase Ueda kom på scoringslisten to ganger. Seieren mot Marinos bør gi laget selvtillit og kanskje litt ro runddt trener Zago. Jeg tror fortsetter framgangen og tar tre poeng også denne gangen.

Kashima Antlers -0,5 @ 1,93
Over 2,5 @ 1,86

Gamba Osaka – Sanfrecce Hiroshima

Gamba Osaka snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Oita Trinita sist og står dermed med respektable 3-1-1 totalt etter fem kamper.  Spillemessig har de kanskje ikke imponert så mye, men det å vippe jevne kamper i egen favør er også en viktig egenskap.

Sanfrecce Hiroshima startet sesongen forrykende med to 3-0 seire på rad, men har siden det sett svake ut med hjemmetap mot både Oita og Cerezo. De er et uansett et vanskelig lag å møte og dette blir nok en jevn kamp. Jeg tror vanligvis hjemmesterke Gamba unngår tap og har dem som en liten favoritt.

Gamba Osaka DNB @ 1,76
Over 2,5 @ 1,98

Sagan Tosu – Shimizu S-Pulse

Dette er et klassisk bunnoppgjør mellom to lag som har hatt en helt forferdelig start på sesongen. Sagan har ennå ikke klart å score mål og står med 0-2-3 etter fem kamper og 0-4 i målforskjell. Kampene deres er med andre ord som regel av det kjedelige slaget, og dette blir helt sikkert ikke noe unntak.

Shimizu S-Pulse er eneste lag som står med null poeng etter fem kamper. De er også det laget som har sluppet inn mest mål med 12 innslupne, og begge disse to lagene hadde normalt vært en soleklar nedrykkskandidat.

Til tross for fem strake tap synes jeg Shimizu har sett gode ut til tider, og ser på dem som litt bedre enn Sagan. Så mulighetene for poeng for bortelaget er absolutt til stede her, og bookmakerne har gjort Sagan til ufortjent store favoritter.

Shimizu S-Pulse +0,5 @ 1,69
Under 2,5 @ 1,88

Consadole Sapporo – FC Tokyo

Det så ut til å gå skikkelig galt for Consadole Sapporo sist borte mot Vegalta Sendai da de lå under 2-0 og var blitt redusert til ti menn med kun en halvtime igjen å spille. Men takket være en imponerende sluttspurt klarte de å berge uavgjort og står dermed med fire kamper på rad uten tap.  Consadole har spilt alle sine fem kamper til nå på bortebane og dette blir dermed deres første hjemmekamp for sesongen.

FC Tokyo står med 4-0-1 totalt hvor det ene tapet kom hjemme mot Kawasaki (0-4).  De har sett solide ut i alle kampene utenom det, og hadde få problem med å slå et tamt Urawa-lag 2-0 hjemme sist. Jeg tror de får det tøffere her da Sapporo er en annen type lag, og Tokyo slet veldig mot dem i tilsvarende oppgjør ifjor (1-1). Sapporo mangler et par spillere men kan allikevel stille sterkt og jeg tror hjemmebanefordelen kan vippe denne i vertene sin favør.

Consadole Sapporo +0,25 @ 1,85
Over 3 @ 2,53

Vegalta Sendai – Kawasaki Frontale

Vegalta Sendai står med 1-3-1 totalt og har vist seg som en vrien motstander til nå. Men de har ikke hatt det tøffeste kampprogrammet, og dette her blir deres uten tvil vanskeligste kamp til nå.

Kawasaki Frontale topper tabellen og har tatt 13 av 15 mulige poeng.  De har sett fryktelig gode ut til tider, og med et nær skadefritt mannskap tror jeg de enkelt vinner denne også.  I tillegg har de en bred og god stall og tåler rotering og et tett kampprogram bedre enn andre.

Kawasaki Frontale -1 @ 1,85
Over 3 @ 2,01

Urawa Reds – Kashiwa Reysol

Urawa Reds var skuffende svake sist da de tapte 0-2 borte mot FC Tokyo.  Det var deres første tap for sesongen, men de har egentlig sett dårlige ut i alle kampene sine.  De har mange gode enkeltspillere men fungerer ikke like godt som et lag. De roterer også veldig mye, spesielt på topp. Det virker ødeleggende for dem, da det er stor forskjell på f.eks Leonardo/Koroki og Sugimoto/Muto.  Til denne kampen ventes det at Leonardo og Koroki starter så da bør de ha litt bedre muligheter offensivt.

Kashiwa Reysol vant 3-2 mot Shonan sist, men hadde tre strake tap før det. Reysol er et lag som varierer mye, men på sitt beste kan de skape problem for de fleste lag. De skal være en del svakere enn Urawa her så jeg tror de kan få det tøft, spesielt om Urawa starter med sine beste spisser.

Urawa Reds -0,5 @ 2,37
Over 2,5 @ 1,90

Cerezo Osaka – Vissel Kobe

Nok en seier for Cerezo Osaka sist som dermed har vunnet fire av fem kamper til nå. Deres eneste tap var mot Nagoya Grampus i deres forrige hjemmekamp. Foruten i den kampen har Cerezo sett veldig solide ut defensivt og slipper til veldig få målsjanser.

Vissel Kobe vant også forrige runde og står dermed med 2-2-1 etter fem kamper. Det har ikke sprudlet av Kobe til nå, men mot svake Shimizu kom angriperne deres endelig til sin rett og scoret tre mål.

Kampene mellom disse to lagene har de siste årene vært veldig kjedelige med få sjanser begge veier, og med tanke på at det er et slags lokaloppgjør er det uten tvil en kamp ingen av lagene vil tape.  Jeg tror vi få se en defensiv tilnærming av begge lag, og har Cerezo som en liten favoritt.

Cerezo Osaka DNB @ 1,77
Under 2,5 @ 1,85

Oita Trinita – Nagoya Grampus

Oita Trinita står med 2-1-2 etter fem kamper som må sies å være godkjent med tanke på hvilke lag de har møtt. De er et vanskelig lag å møte også i år, og kan skape problem for de fleste.

Nagoya Grampus er et av to lag som ennå ikke har tapt og står med 3-2-0 totalt. Det er ganske imponerende, men det spørs hvor lenge de klarer å opprettholde den formen.  Jeg ser på disse to lagene som rimelig jevngode, så denne kampen kan svinge begge veier.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s