Foran 8. serierunde

Vegalta Sendai – Yokohama F Marinos

Vegalta Sendai fikk skikkelig stryk forrige runde ra de tapte hele 5-1 borte mot Kashiwa Reysol. De har med det sluppet inn ti mål på sine tre siste kamper så de har åpenbart et stort problem defensivt.  Jeg synes allikevel Vegalta har sett ok ut totalt sett denne sesongen og de er alltid et vrient lag å møte. Men de har en forholdsvis tynn stall og lider nok litt av skadene på nøkkelspillere som Mate (f) og Cuenca (m), kanskje spesielt nå med det tøffe kampprogrammet.

Yokohama F Marinos står med kun to seire på sine syv første kamper, og sist runde mot Consadole borte tapte de fortjent 3-1.  Det er først og fremst defensivt det har skrantet og den litt risky spillestilen til trener Postecoglou gjør at de etterlater seg store rom til kontringer imot som Consadole utnyttet til det fulle sist kamp.  Selv om de har scoret brukbare 12 mål så langt er det også mye mer å gå for Marinos framover, og relasjonene spillerne imellom sitter foreløpig ikke like godt som ifjor.

Med tanke på den dårlige formen til Vegalta så skal ha Marinos ha gode sjanser for en seier her og som vanlig bør det også en målrik og underholdende kamp.

Yokohama F Marinos -0,5 @ 1,97
Over 3,5 @ 2,02

Yokohama FC – Sanfrecce Hiroshima

Yokohama FC er virkelig kommet seg ned på jorden igjen etter den fine starten de hadde på sesongen. På sine tre siste kamper står de med null poeng og og 1-11 i målforskjell. Så de har sett svake ut både offensivt og defensivt med andre ord, og norske Ibba er fortsatt ikke å se i kamptroppen selv om han etter rapportene er i full trening. Han ble også sett på tribunen sist kamp mot Urawa Reds sammen med Calvin Jong-a-Pin (f) og for Yokohama sin del får vi håpe begge to er snart klart til å spille igjen.

Sanfrecce Hiroshima spilte ikke sist runde da kampen deres mot Nagoya Grampus ble utsatt pga coronasmitte hos Nagoya. For Hiroshima sin del så var det kanskje en kjærkommen pause da de har vært i dårlig form i det siste med kun 0-1-3 på siste fire kamper.

Sanfrecce har ikke helt vært seg selv i det siste og jeg synes de er gjort til alt for store favoritter her. Yokohama FC vinner nok neppe, men jeg forventer få sjanser til begge lagene så da er +1 et godt valgt på hjemmelaget.

Yokohama FC +1 @ 1,63
Under 2,5 @ 1,96

Nagoya Grampus – Kashiwa Reysol

Kazuya Miyahara (f) og Shuto Watanabe (m) fikk påvist coronasmitte foran sist kamp mot Sanfrecce Hiroshima som dermed ble utsatt. Langerak (k) og Kanazaki (s) var også smittet tidligere i år, så det er åpenbart at de ikke har vært flinke nok med hygiene og rutiner.   Nagoya har allikevel vært et av de beste lagene i ligaen denne sesongen og står med 4-2-0 totalt og er det eneste laget utenom Kawasaki Frontale som ikke ennå ikke har tapt.

Kashiwa Reysol har virkelig funnet formen med tre strake seire. Sist vant de 5-1 hjemme mot Vegalta Sendai, og før det 4-0 mot Urawa.  Deres kenyanske spiss Michael Olunga står med hele åtte scoringer allerede og seiler opp som en soleklar favoritt til toppscorertittelen denne sesongen. Men det er nok heller tvilsomt om Reysol kan fortsette med sin form da de er altfor svake defensivt og de har også et veldig lavt bunnivå.

Det er kanskje skummelt å gå i mot Reysol for øyeblikket men Nagoya skal være favoritter her og med en ekstra lang pause siden forrige kamp bør de ha gode muligheter til å vinne denne.

Nagoya Grampus DNB @ 1,85
Over 3 @ 2,06

Urawa Reds – Shimizu S-Pulse

Enkel seier for Urawa sist runde borte mot et svakt Yokohama FC men før det hadde de to grusomme kamper hvor de tapte 0-2 mot FC tokyo og 0-4 (hjemme) mot Kashiwa Reysol. Selv om de står med brukbare 4-1-2 totalt syns jeg ikke de har imponert og det fungerer liksom ikke helt for dem for tiden.

Shimizu S-Pulse fikk endelig sin første seier sist da de enkelt slo Oita Trinita 4-2 hjemme. De ledet lenge 4-0 men slapp inn to mål helt på slutten etter slurv i forsvaret så det er tydelig at de fortsatt har en del å fikse defensivt. Men seieren bør gi dem litt nyvunnen selvtillit, og gjør også at presset på trener Cklamovski ikke er like stort lenger.

Dette er en vanskelig kamp å tippe men Urawa har vært veldig svake hjemme så langt med kun et scoret mål. De mangler også en av sine to beste spisser her med skade (Koroki) som er et stort tap da erstatteren Kenyu Sugimoto overhodet ikke holder samme nivå.  Shimizu-spillerne har endelig fått tilbake selvtilliten etter seieren sist og jeg tror de øyner muligheten for en seier her.

Shimizu S-Pulse 1×2 @ 3,95

FC Tokyo – Sagan Tosu

FC Tokyo har vært heldige i to bortekamper nå mot henholdsvis Consadole (1-1) og nå sist Kashima (2-2) som gjør at de fortsatt bare står med et tap som var hjemme mot Kawasaki i tredje runde.  De har slitt litt med skader og det hjalp heller ikke at midtbanespilleren Kento Hashimoto forsvant til FC Rostov som gjør at midtbanen plutselig ser mye tynnere ut.  Men de har allikevel en av de bedre stallene i ligaen og vil nok kunne kjempe om en topp fire plassering selv om jeg ikke ser på dem som noen tittelkandidat.

Sagan Tosu er det eneste laget som fortsatt ikke har vunnet denne sesongen men de ledet lenge mot Cerezo hjemme sist.  De har i det minste endelig begynt å score med mål i sine to siste kamper.  Totalt står dem med 0-4-3 og 2-6 i målforskjell så det pleier ikke akkurat å være fyrverkeri når Sagan spiller og samtlige av kampene deres har gått under 2,5 mål.

Denne skal Tokyo vinne, forhåpentligvis med to mål.  Det blir nok ikke en veldig underholdende kamp da Sagan vil parkere bussen som vanlig, men de har en tendens til å slippe inn mål sent i kampene (som mot Sagan, Kobe og nå sist Cerezo).

FC Tokyo -1,5 @ 3,25
Under 2,5 @ 1,70

Shonan Bellmare – Cerezo Osaka

Det tok lenger tid enn kanskje forventet men Tarik Elyounoussi kom endelig på scoringslisten sist kamp mot Kawasaki Frontale på bortebane. Det var en skikkelig perlescoring også og kanskje er det akkurat dette som skal til for å få Tarik ordentlig i gang. Han har ikke hatt den beste starten på sin Japan-karriere med straffebom i debuten og har bare startet tre av syv kamper så langt. Shonan tapte til slutt mot Kawasaki, så de står fortsatt bare med fire poeng og ligger på en 16.plass som er som forventet.

Cerezo Osaka spilte kanskje sin svakeste kamp til nå i sesongen sist mot Sagan Tosu på bortebane. De fikk med seg et poeng som er godkjent men det var absolutt en kamp de burde ha vunnet med tanke på hvor dårlige Sagan har vært.  De ligger foreløpig få en fin femteplass og har bare tapt en kamp som var hjemme mot Nagoya Grampus i fjerde runde.

Med kun en seier på sine fire siste kamper er det på tide at Cerezo kommer tilbake på vinnersporet her.  De er litt svekket offensivt men bør allikevel være gode nok til å slå Shonan.

Cerezo Osaka -0,5 @ 1,93
Under 2,5 @ 1,76

Gamba Osaka – Kawasaki Frontale

Ny seier for Gamba Osaka sist borte mot rivalene Vissel Kobe, som betyr at de står med imponerende fire seire på rad og 5-1-1 totalt. Det gir 2.plass på tabellen og Gamba er et av lagene som har overrasket positivt så langt.  De har en veldig fin mix av ungt talent og erfarne lederskikkelser som f.eks Yasuhito Endo og Shu Kuratao trener Tsuneyasu Miyamoto ser ut til å virkelig ha fått fart på sakene.

Men i denne kampen møter de et Kawasaki Frontale-lag som har seks strake seiere og 6-1-0 totalt.  Kawasaki har til tider sett fryktelig gode ut, som f.eks mot FC Tokyo (4-0 borte) og Kashiwa Reysol (3-1 hjemme), men i deres 2-3 siste kamper har de vist et par svakhetstegn. Vegalta ledet lenge 2-0 før Kawasaki snudde det på slutten, og også sist mot Shonan på hjemmebane var det bortelaget som scoret først. Det ser ut til å ta litt tid før Kawasaki kommer skikkelig i gang, men til gjengjeld virker de å være mye mer pigge på slutten av kampene.

Med tanke på Gamba sin gode form synes jeg Kawasaki er gjort til altfor store favoritter i denne kampen. Gamba er i tillegg også et veldig godt hjemmelag så rundt 4,00 er gullodds på Gamba til denne kampen her.

Gamba Osaka 1×2 @ 4,05
Over 3 @ 1,93

Oita Trinita – Kashima Antlers

Etter en fin start på sesongen har Oita Trinita nå tre strake tap og 3-9 i målforskjell.  Spesielt i de to siste kampene så de veldig svake ut hvor de regelrett ble rundtspilt av både Nagoya og Shimizu.

Kashima Antlers står fortsatt bare med en seier så langt, men var veldig gode sist i 2-2 kampen mot FC Tokyo.  Jeg tror Kashima vil komme sterkere og sterkere utover sesongen og de vil helt sikkert bli et tøft lagt å møte framover.  Deres brasilianske duo Everaldo og Alano ser også ut til å finne seg mer og mer til rette som bør gi dem litt flere strenger å spille på offensivt.  Forhåpentligvis løsner det for dem så vi får se en en underholdende kamp her med mål begge veier.

Over 2,5 @ 2,14

Consadole Sapporo – Vissel Kobe

Consadole Sapporo tok en kruttsterk 3-1 seier hjemme mot Yokohama F Marinos sist til tross for flere viktige spillere ute. De er dermede ubeseiret på sine seks siste kamper som er ny rekord for dem i J1-sammenheng.   Consadole ser ut som et av de bedre lagene i ligaen for øyeblikket og jeg tror de til og med kan blande seg inn i kampen om en topp-4 plassering denne sesongen.

Det funker ikke helt for Vissel Kobe som står med 2-3-2 etter syv kamper, og sist runde tapte de 0-2 hjemme mot Gamba Osaka.  Thomas Vermaelen var tilbake til den kampen men det hjalp lite og Kobe tapte fortjent.  Men med kun åtte innslupne mål på syv kamper er det ikke defensivt de har slitt mest denne sesongen, og det er heller fremover på banen det ikke har fungert.  De har kun scoret seks mål, og tre av dem kom mot et veldig svakt Shimizu-lag.

Consadole er et godt kontringslag, og kontret inn et sent mål mot både Kashima og Marinos.  Så en tomålsseier er absolutt innen rekkevidde her for dem.

Consadole Sapporo -1,5 @ 4,80
Over 3 @ 2,13

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s