Foran 9. serierunde

Shimizu S-Pulse – Consadole Sapporo

Shimizu S-Pulse sin form har kommet seg litt de siste ukene og står med 1-2-0 på sine tre siste kamper i ligaen. Før det tapte det fem på rad, så det er en klar forbedring. Med et rent b-lag tapte de riktignok i ligacupen tidligere i uken men det bør ikke bety så mye.

Consadole Sapporo tapte for første gang siden åpningsrunden sist da de møtte Vissel Kobe hjemme. Det var en jevnspilt kamp som kunne vippet begge veier men det var altså Kobe som trakk det lengste strået og vant 3-2 til slutt.

Til denne kampen er Consadoles stjernespiss Musashi Suzuki ventet tilbake og det bør styrke dem vesentlig på topp da han har et par kvaliteter som ingen av deres andre spisser har.  Med Shimizu på oppadgående form kan dette bli en vrien kamp for dem, men jeg tror allikevel Consadole stikker av med alle poengene til slutt i det som bør bli en målrik kamp.

Consadole Sapporo DNB @  1,77
Over 3,5 @ 2,23

Nagoya Grampus – Urawa Reds

Første tap for sesongen kom forrige runde for Nagoya Grampus da de tapte 0-1 hjemme mot formlaget Kashiwa Reysol i det som var en sjansefattig kamp.  Uavgjort hadde nok vært et mer rettferdig resultat, men Nagoya slo tilbake i cupen hvor de enkelt slo Shimizu borte.

Urawa Reds har ennå til gode å imponere spillemessig denne sesongen men de plukker allikevel med seg brukbart med poeng.  4-2-2 sålangt gir en 7.plass på tabellen som egentlig er høyere enn hva de har fortjent ut ifra spill og sjanser. Sist var de heldige som unngikk tap mot Shimizu på hjemmebane.

Nagoya er relativt store favoritter til denne kampen og jeg tror de har gode muligheter til å komme tilbake på vinnersporet. Med Shinzo Koroki ute for Urawa Reds blir det nok en gang den veldig ineffektive Kenyu Sugimoto som blir makker til Leonardo på topp.

Under 2,5 @  1,81

Kashima Antlers – Sagan Tosu

Kashima Antlers tok sin andre seier for sesongen sist da de banket Oita Trinita 4-1 borte. De har sett mye bedre ut de siste rundene enn hva de gjorde tidligere i sesongen og jeg tror de vil bli et veldig tøft lag å møte framover. De tapte riktignok 2-3 mot Kawasaki Frontale i cupen til tross for at de stilte fullt lag men berget nesten en uavgjort på slutten av kampen.

Sagan Tosu vant sin første kamp for sesongen sist da de overraskende slo FC Tokyo på bortebane. Og ikke nok med det, de scoret også tre mål som er to mer enn hva de gjorde på sine syv foregående kamper.  De har fortsatt bare tapt tre kamper denne sesongen og står med 1-4-3 totalt.

Et nær sagt skadefritt Kashima bør vinne denne kampen uten så altfor store problemer, og jeg kan ikke se for meg at Sagan klarer å kopiere bragden fra sist runde. Selv om om Sagan er gjerrige defensivt tror jeg allikevel vi kan få mål her.

Kashima Antlers -1 @ 2,14
Over 2,5 @ 2,21

Kawasaki Frontale – Oita Trinita

Nok en seier for Kawasaki sist runde da de slo Gamba 1-0 på bortebane. Med det står de med syv strake seire, men kampen mot Gamba kunne fort endt annerledes og Kawasaki har egentlig hatt marginer med seg i flere av kampene i det siste.

Oita Trinita derimot ser ut til å være i fritt fall og står nå med fire strake tap. De slipper også inn mye mål så det kan potensielt bli veldig stygt for dem her mot Kawasakis effektive angrepsspill.

Over 3,5 @ 2,78
Kawasaki Frontale -1,5 @ 1,99

Yokohama F Marinos – Kashiwa Reysol

En ultrasen scoring av lagets viktigste spiller Marcos Junior gjorde at Marinos stakk av med alle poengene sist borte mot Vegalta. Det var fullt fortjent, og Marinos burde ha avgjort kampen mye tidligere ut ifra sjanser. Det var kun deres tredje seier denne sesongen, men forhåpentligvis for Marinos sin del vil det løsne snart.

Kashiwa Reysol tok sin fjerde strake seier sist da de slo Nagoya Grampus 1-0 borte i en jevnspilt kamp.  Nok en gang var det Michael Olunga som scoret vinnermålet, og han står nå med ni scoringer som er fem mer enn neste mann på toppscorerlisten. Men som sagt tidligere så har Reysol også et veldig lavt bunnivå som vi så flere ganger tidligere i sesongen, så det spørs hvor lenge den gode formen deres vil vare. Forsvaret er også et stort svakhetstegn for Reysol, og det tror jeg Marinos kommer til å utnytte til det fulle her.

Yokohama F Marinos -1,5 @ 3,23
Over 3,5 @ 2,17

Gamba Osaka – Yokohama FC

Etter fire strake seire ble det for Gamba et knepent 0-1 tap sist mot Kawasaki. Jeg synes de så gode ut til tider og med litt mer marginer kunne den kampen fort ha endt annerledes.  Gamba har også endelig fått tilbake nøkkelspiller Gen Shoji i midtforsvaret, som startet i cupen mot Oita i midtuken.

Yokohama FC har virkelig fått kjørt seg i det siste og står med fire strake tap og 1-13 i målforskjell.  De har overhodet ikke hengt med og ser ut som et av de desidert svakeste lagene i ligaen.  Ibba Laajaab fikk seg et sjeldent innhopp i cupen sist mot Sagan Tosu helt på tampen av kampen, og det er dessverre for hans del åpenbart at han ikke er er i planene til trener Shimotaira denne sesongen.  Noe som selvsagt er fryktelig kjedelig, og i tillegg svekker det Yokohama også voldsomt. Deres andre rene spisser som f.eks Ichimi og Minagawa holder overhodet ikke J1-nivå. Men siden det ikke er nedrykk denne sesongen virker strategien til Shimotaira å være å satse på unge spillere isteden, noe Ibba (35) ikke lenger er.

Dette bør bli en enkel hjemmeseier for Gamba.

Gamba Osaka -1 @ 2,04
Under 2,5 @ 2,09

Vissel Kobe – Vegalta Sendai

Vissel Kobe tok en sterk borteseier sist mot Consadole Sapporo, som var kun deres tredje seier totalt denne sesongen.  Det er skuffende, og det har i stor grad vært nøkkelspillerne som ikke har levert til nå.  Spissene Douglas og Furuhashi har ikke funnet tonen, og briljansen til Andres Iniesta har vi bare fått sett sporadisk så langt denne sesongen. Thomas Vermaelen har også virket rusten etter at han kom tilbake.

Vegalta Sendai er i fryktelig form og står med 0-2-4 på sine seks siste kamper. Men formen lyver nok litt, for de har faktisk spilt ganske bra fotball til tider som f.eks mot Kawasaki Frontale hvor de lenge ledet 2-0 men slapp inn tre mål på slutten av kampen. Så jeg tror poengene vil komme etterhvert for Vegalta og mener de har gode muligheter her.

Vegalta Sendai +0,5 @ 2,20

Sanfrecce Hiroshima – Shonan Bellmare

Det har ikke vært en god sesong for Sanfrecce så langt som stor med 3-1-3 på syv kamper. De vant sist mot Yokohama FC, men før det hadde de fire kamper på rad uten seier.  De tapte også i cupen i midtuken mot Consadole på bortebane.

Shonan Bellmare står med fattige fire poeng på åtte kamper og innehar med det sisteplass på tabellen som er egentlig som forventet. De har sett gode ut til tider og kunne med litt mer flaks ha tatt poeng i flere av kampene de tapte. Av seks tap denne sesongen har de kun tapt med to mål eller mer en gang som var mot Kawasaki, og jeg synes Sanfrecce er gjort til altfor store favoritter her.

Shonan Bellmare +1 @ 1,70
Under 2,5 @ 1,96

Cerezo Osaka – FC Tokyo

Rundens siste kamp er mellom Cerezo Osaka og FC Tokyo. Cerezo ligger helt oppe på 2.plass for øyeblikket med 5-2-1 totalt som er imponerende. De er det klart beste laget i ligaen når der kommer til det defensive, og om Kawasaki Frontale skulle plutselig  få litt motgang å begynne å tape kamper ser Cerezo ut som en utfordrer til tittelen denne sesongen.

FC Tokyo har ikke sett så verst ut de heller med 4-2-2 så langt, men tapet sist runde mot Sagan Tosu var fryktelig svakt. Det samme var 0-4 mot Kawasaki i 3.runde, og det er flere svakheter i dette Tokyo-laget som gjør at jeg ikke ser på dem som en reell tittelutfordrer.

Cerezo Osaka DNB @ 1,81
Over 2,5 @ 2,32

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s