Foran 10. serierunde

Consadole Sapporo – Kawasaki Frontale

Consadole Sapporo står nå med to strake tap mot Vissel Kobe og Shimizu S-Pulse og de slapp inn til sammen seks mål på de to kampene.  Så det er åpenbart hvor problemene ligger for bare Urawa Reds blant lagene på øvre halvdel av tabellen har sluppet inn mer mål enn Consadole. Det mangler ikke på gode spillere bak hos dem, men en risky spillestil gjør at de ofte befinner seg i undertall på kontringer imot. At Akito Fukumori er ute med skade har heller ikke hjulpet.

Stjernespissen deres Musashi Suzuki er på vei til belgisk fotball og det vil svekke dem veldig framover på banen om den handelen går igjennom. Uten Suzuki står de igjen med en aldrende Jay Bothroyd og to brasilianere i Anderson Lopes og Douglas Oliveira som rene spisser, men ingen av de tre er målgarantister. Forhåpentligvis for Consadole sin del vil det komme inn en erstatter om Suzuki drar.

Kawasaki Frontale er nærmest ustoppelige og sist tok de sin åttende strake seier i ligaen og står med 8-1-0 totalt.  De er det klart beste laget i ligaen og har god bredde i de fleste posisjoner så de ser ut til å tåle et tøft kampprogram mye bedre enn de andre.  Men de har vist svakhetstegn i enkelte av kampene sine, og var egentlig heldig som unngikk tap mot Gamba Osaka for to runder siden (1-0 seier) og med tøffe kamper på løpende bånd fremover kommer det fort et tap snart.

Vegalta Sendai – Shimizu S-Pulse

Det var en etterlengtet seier sist for Vegalta Sendai da de slo Vissel Kobe noe heldig 2-1 på bortebane. Før det hadde de en skrekkelig rekke med seks kamper på rad uten seier så de tre poengene vil komme godt med.  Vegalta har sett solide ut i mange av kampene sine denne sesongen men har fått dårlig betalt og står totalt kun med to seire etter ni runder.  De sliter fortsatt med skader og mangler nøkkelspillerne Mate og Cuenca med langtidsskader. Til denne kampen er toppscoreren deres Ryo Germain også ute.

Shimizu S-Pulse har for alvor fått opp dampen ett er en grusom start hvor de tapte alle sine fem første kamper. På sine fire siste står de nå med 2-2-0 og de har sett spesielt gode ut i de to siste kampene mot Urawa Reds og Consadole Sapporo. Trener Cklamovski har virkelig fått sving på sakene og Shimizu vil bli et tøft lag å møte framover. De stiller også bortimot skadefritt til denne kampen og bør ha gode muligheter til et bra resultat her.

Yokohama FC – Shonan Bellmare

Her snakker vi et skikkelig bunnoppgjør når Yokohama FC tar imot Shonan Bellmare. Lagene ligger helt sist på tabellen med henholdsvis fem og fire poeng. Normalt sett ville dette vært en meget interessant kamp sett med norske øyne da vi kunne fått en norsk spissduell mellom Ibba Laajaab og Tarik Elyuonoussi, men førstnevnte er helt ute i kulden for Yokohama og står kun med tre fattige minutter i J1 denne sesongen. Til tross for et nydelig mål mot Kawasaki Frontale har heller ikke Tarik overbevist for Shonan til nå, og det ser mest sannsynlig ut til at begge kommer til å starte denne kampen på benken.

Shonan er et annet lag som har fått dårlig betalt så langt synes jeg, og med unntak av mot Kawasaki Frontale har samtlige av tapene deres har vært med ett mål. Yokohama FC derimot, har sett veldig svake ut og jeg setter Shonan som en liten favoritt til denne kampen.

Oita Trinita – Yokohama F Marinos

Oita Trinita sliter voldsomt om dagen og står nå med frem strake tap. I nesten samtlige av de kampene ble de rundspilt og de ser for øyeblikket ut som et av de klart svakeste lagene i ligaen. Jeg tror de kommer til å få det veldig tøft i denne kampen mot et Y0kohama F Marinos-lag som behøver en seier for å henge med lagene foran på tabellen.

Mairnos har hatt en dårlig start til nå med bare 3-1-4  totalt men får de seg et par seire på rappen kan de plutselig ha kontakt med toppen igjen (utenom Kawasaki). Vi har sett tendenser til finspillet Marinos viste forrige sesong ved flere anledninger, men den siste og avgjørende pasningen har ofte vært for upresis. Med tanke på hvor svake Oita har sett ut defensivt i det siste bør det være gode muligheter for Marinos til å få i gang spissene sine her.

Urawa Reds – Sanfrecce Hiroshima

For andre gang denne sesongen ble Urawa Reds ydmyket forrige runde da de tapte hele 6-2 mot Nagoya Grampus på bortebane.  At trener Otsuki fortsatt sitter tilsynelatende trygt er vanskelig å forstå, for dette er det svakeste Urawa-laget jeg har sett noensinne.  Urawa ligger fortsatt såpass høyt som på en 7.plass på tabellen, men de har ennå til gode å imponere i noen av kampene sine denne sesongen. De ser ut til å totalt mangle en offensiv spilleplan, og er nesten avhengig av at Leonardo (som har scoret seks av elleve av Urawas mål)  gjør ting på egenhånd på topp.

Sanfrecce Hiroshima ser ut til å være tilbake på vinnersporet med to strake seire mot Yokohama FC og Shonan Bellmare. Motstanden i de to kampene var riktignok ikke allverden men det bør uansett gi dem selvtillit foran denne kampen.   Såpass dårlig som Urawa spiller denne sesongen skal det være gode muligheter for nok en seier for Hiroshima her.  Viktige Yoshifumi Kashiwa på vingen er også ventet tilbake i førsteelleveren til denne kampen som bør gi dem en fin boost.

Kashiwa Reysol – Cerezo Osaka

Kashiwa Reysol fortsetter å imponere og de står med 4-1-0 på sine fem siste kamper. Forrige runde holdt de Yokohama F Marinos til 1-1 på bortebane og nok en gang var det kenyanske Michael Olunga som scoret for dem. Olunga står med hele ti scoringer så langt denne sesongen og er nå sterkt linket til RC Lens i Ligue 1. Om han forsvinner vil det naturligvis bli et stort tap for Reysol.

Cerezo Osaka fortsetter å unngå å tape, og står med 5-3-1 totalt denne sesongen. Sist ble det 0-0 i en jevn og sjansefattig kamp hjemme mot FC Tokyo. Totalt har Cerezo bare sluppet inn fem mål denne sesongen, mens de til gjengjeld har scoret ni.  Men i denne kampen vil de måtte stoppe toppscoreren i ligaen i Olunga, og duellen mellom nettopp Olunga og Cerezos forsvarsbauta Matej Jonjic vil bli interessant å følge.  Til tross for Reysols gode form ser jeg på Cerezo som små favoritter til denne kampen.

FC Tokyo – Nagoya Grampus

Ikke allverdens form for FC Tokyo for tiden med kun 0-3-1 på sine fire siste kamper. Med unntak av Sagan Tosu (hvor de overraskende tapte 2-3) har de møtt gode lag i Consadole, Kashima og sist Cerezo så helt krise er det ikke. Men de er allerede hele ti poeng bak Kawasaki Frontale på 1.plass så skal de ha noe som helst mulighet til å henge med i toppen må de snart begynne å vinne igjen.  Etter at Kento Hashimoto dro til russisk fotball har midtbanen deres sett tynn ut, og med et par spillere ute med skade har vi fått sett et par av ungguttene fått prøve seg isteden.

Nagoya Grampus har virkelig imponert denne sesongen med 5-2-1 totalt på åtte kamper. Deres eneste tap kom i en jevn 0-1 kamp mot Reysol. Sist runde slo de Urawa Reds hele 6-2 hjemme etter et show fra Naoki Maeda som scoret fire av målene. De seiler opp som en utfordrer til en topp 3 plassering til tross for relativt moderate spådommer for dem foran sesongen. Men Nagoya har sammenlignet med mange av de andre topplagene en relativt tynn tropp så det spørs om de vil klare å opprettholde den fine formen gjennom hele sesongen.  I denne kampen tror jeg de kommer til å slite mot et sultent hjemmelag som forventer tre poeng.

Kashima Antlers – Vissel Kobe

Kashima Antlers har endelig begynt å ligne på seg selv og står med 3-1-1 på sine fem siste kamper. Før det hadde de fire strake tap, og jeg tror Kashima bare kommer til å bli bedre og bedre utover. Everaldo har virkelig funnet seg til rette på topp og står med seks scoringer totalt til nå som holder til en 2.plass på toppscorerlisten. Kashima har i motsetning til ifjor også en nesten skadefri tropp,  men de mangler suspenderte Machida i midtforsvaret til denne kampen.

Vissel Kobe fortsetter å skuffe og tapte igjen sist mot Vegalta Sendai hjemme.  3-3-3 på ni kamper er fasiten til nå og for et lag som drømmer om ligagull er det selvsagt alt for dårlig. Trener Finke er under et økende press om å levere og det virker veldig planløst det han har drevet med til nå. Han kan fort bli den første treneren som får sparken i J1 denne sesongen om ikke resultatene blir bedre snart. Mot et Kashima Antlers som ser ut til å ha funnet toppformen tror jeg det kan bli veldig stygt for Kobe her.

Sagan Tosu – Gamba Osaka

Sagan Tosu ble hardt rammet av Covid-19 denne uken og minst ti personer blant spillerne og støtteapparat er smittet, inkludert trener Kim Myung-Hwi.  Denne kampen er dermed blitt utsatt.

Spilltips kommer senere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s