Foran 11. serierunde

Kawasaki Frontale – Cerezo Osaka

Selv uten sine to beste spillere i Ryota Oshima og Akihiro Ienaga feide Kawasaki Frontale over Consadole Sapporo på bortebane sist runde og stoppet ikke før de hadde scoret hele seks mål. Det var en maktdemonstrasjon av de sjeldne og deres niende strake seier.

Det var knyttet en del usikkerhet til bredden i Kawasaki-laget foran sesongen med aldrende nøkkelspillere i f.eks Ienaga (34), Kobayashi (32) og Leandro Damiao (31), men ungguttene deres har vist seg som fullverdige erstattere i de kampene Kawasaki har rullert på laget.  Kanskje spesielt 23-år gamle Kaoru Mitoma, som til tross for kun en kamp fra start denne sesongen allerede har allerede rukket å score fire mål.

Et annet lag som har imponert til nå er Cerezo Osaka og de tok en sterk 3-1 seier på bortebane mot formsterke Kashiwa Reysol sist runde. De står med 6-3-1 totalt på ti kamper og innehar med det 2.plass på tabellen.  I motsetning til det offensivt anlagte Kawasaki-laget er Cerezo sin suksess bygget først og fremst på defensiv trygghet og struktur. De har sammen med Sanfrecce Hiroshima sluppet inn færrest mål til nå denne sesongen og slipper som regel motstanderne til svært få sjanser.

Cerezo har faktisk et veldig godt tak på Kawasaki de siste par sesongene og står med 4-1-0 på siste fem kamper mot dem.   Om det er noen lag som kan stoppe Kawasaki så tror jeg faktisk det kan være Cerezo. De trives med å la motstanderen føre kampen og er dødelig effektive på kontringer som det bør bli en del av her om kampbildet blir som forventet.

Yokohama FC – Kashima Antlers

Etter frem strake tap og kun et scoret mål på sine fire siste kamper løsnet det skikkelig for Yokohama FC sist runde da de slo Shonan Bellmare 4-2 på hjemmebane. Samtlige fire Yokohama-scoringer kom i løpet av de første 20 minuttene i kampen, deriblant to av 23-år gamle Yusuke Matsuo som med det scoret sine første mål i J1.  Matsuo var blant lagets mest målfarlige spillere ifjor i J2, bare slått av Ibba Laajaab (som forøvrig ikke var i kamptroppen denne gangen heller).

Kashima Antlers var lenge på vei mot et tap mot Vissel Kobe på hjemmebane sist runde, men en overtidsscoring av Ryotaro Araki berget uavgjort og 2-2.  De er med det ubeseiret på sine fire siste kamper og ser ut til å være tilbake i normal form.  Til tross for beskjedne 3-2-5 totalt denne sesongen ser jeg fortsatt på Kashima som et av de bedre lagene i ligaen og jeg tror de kommer til å plukke mye mer poeng fremover.

Yokohama sin seier sist runde mot Shonan vil nok bety at hjemmelaget har fått nyvunnen selvtillit foran denne kampen men de møter et mye bedre lag nå og om Kashima spiller opp i mot sitt fulle potensial skal det være en stor kvalitetsforskjell her.

Shonan Bellmare – Nagoya Grampus

Nok en nedtur for Shonan Bellmare sist som tapte hele 2-4 borte i bunnoppgjøret mot Yokohama FC. Yokohama ledet 4-0 allerede etter 20 minutter og selv om Shonan så mye bedre ut etter pause tapte de allikevel fortjent. Med kun fire poeng etter ti kamper priser de seg nok lykkelige i Shonan at det ikke ner nedrykk denne sesongen.

Nagoya Grampus møtte FC Tokyo på bortebane til toppkamp sist runde men måtte innse at Tokyo ble for sterke og tapte fortjent 1-0.  Tokyo gjorde en god jobb med å nøytralisere de driblesterke vingene Naoki Maeda og Mateus, og i det hele skapte Nagoya svært lite denne kampen til sterk kontrast fra kampen før hvor de vant 6-2 mot Urawa.

Nagoya ligger fortsatt på 4.plass på tabellen men har nå tapt to av sine tre siste kamper så det kan se ut som de er på vei mot en liten formdupp.  Men de bør ha gode muligheter til å komme tilbake på vinnersporet mot et fryktelig svakt Shonan-lag her.

Shimizu S-Pulse – Yokohama F Marinos

Shimizu S-Pulse har fått fart på sakene i det siste og spilte sin femte kamp på rad uten å tape sist runde da de ble holdt til 0-0 borte mot Vegalta Sendai.  Det var en totalt sett jevnspilt kamp, men Shimizu hadde de største sjansene og var nok laget som var nærmest tre poeng.  De står med det med 2-3-0 på sine fem siste kamper som er i sterk kontrast til 0-0-5 på sine fem første.

Yokohama F Marinos fortsetter å skuffe og sist tapte de igjen borte mot et Oita Trinita-lag som hadde fem strake tap før de møtte Marinos.  Igjen så var det offensivt det lugget og mot et kompakt Oita-forsvar kom de til overraskende få sjanser. Toppscorer i fjor Teruhito Nakagawa er skadet og er sårt savnet men selv uten han så bor det enormt mye offensivt talent i det Marinos-laget og at de kun har scoret 14 mål på ti kamper er mildt sagt skuffende.

Shimizu-trener Peter Cklamovski var Marinos-assistent ifjor under Ange Postecoglou og har veldig mye av den samme fotballfilosofien som den tidligere australske landslagstreneren. Det vil bli interessant å se hvordan det blir når to lag med samme spillestil møtes her og med tanke på form har kanskje Shimizu muligheter til poeng.  Marinos har uten tvil det beste mannskapet, og om det endelig løsner for spissene deres bør det bli mye sjanser mot et Shimizu-lag som vanligvis er håpløse til å forsvare seg.

Gamba Osaka – Urawa Reds

Gamba Osaka har hatt en ekstra uke med ferie siden kampen sist runde mot Sagan Tosu ble utsatt.  De bør derfor være ekstra uthvilte her som bør komme godt med i den ekstreme hetebølgen som ligger over store deler av Japan for tiden.  Gamba er i god form og står med 5-0-1 på sine seks siste ligakamper. De fleste av kampene deres har vært av det jevne slaget men de har hatt en fin evne til å vippe kampene i deres favør så langt denne sesongen.

Urawa Reds har sett til dels veldig svake ut denne sesongen men ligger allikevel såpass høyt som på en 6.plass på tabellen med 5-2-3 totalt. 0-4 tapet mot Reysol og 2-6 tapet mot Nagoya var fryktelig dårlig men de har også klart å vinne en del kamper inn i mellom de dårlige prestasjonene. Men de imponerer ingen spillemessig, og sist tok de en veldig heldig 1-0 seier hjemme mot Sanfrecce Hiroshima takket være storspill av keeper Shusaku Nishikawa.

Her skal Gamba ha veldig gode muligheter for tre poeng og det at de har hatt en ekstra uke med hvile tror jeg vil ha mye å si.

Vissel Kobe – Kashiwa Reysol

En sen scoring imot betydde at Vissel Kobe måtte ta til takke med et poeng borte mot Kashima Antlers sist runde. De ledet både 1-0 og 2-1 men alt i alt var uavgjort et greit resultat. Formen deres varierer fortsatt veldig vra kamp til kamp og de har ennå til gode å ha to like resultat etter hverandre denne sesongen (3-4-3 totalt).

Den fine formen til Kashiwa Reysol fikk en bår stopp sist runde da de tapte 1-3 hjemme mot Cerezo Osaka.  Reysol var det førende laget og hadde ballen klart mest men hang ikke med på kontringene til Cerezo.

Vi vil nok få se en helt annen inngang til denne kampen for Reysol sin del som kommer til å la Kobe styre banespillet. Med livsfarlige Olunga på topp kan de da isteden satse på langballer og kontringer.  Dette kan muligens bli den siste kampen til Olunga for som i likhet med mange andre spillere i J1 er han linket til flere europeiske klubber i både La Liga og Ligue 1.

Sanfrecce Hiroshima – FC  Tokyo

Sanfrecce Hiroshima var uheldige som tapte sist mot Urawa Reds og gjennomførte egentlig en veldig god bortekamp.  Urawa skapte nesten ikke som helst mot dem og Hiroshima er sammen med Cerezo det laget det er vanskeligst å score mål på. De har holdt nullen i fem av ni kamper til nå.

Etter fire kamper uten seier kom endelig FC Tokyo tilbake på vinnersporet sist med en fin 1-0 seier hjemme mot Nagoya Grampus. De bommet i tillegg også på straffe og vant fortjent etter veldig godt forsvarsspill der de tok Nagoyas farlige vinger ut av kampen.

Ingen av disse to lagene er kjent for sprudlende fotball og ser vi vekk ifra Tokyos 0-4 tap mot Kawasaki i 3. runde har også de veldig sterke tall defensivt denne sesongen.

Consadole Sapporo – Oita Trinita

Tre strake tap for Consadole Sapporo hvor de slapp inn hele tolv mål og de er ikke til å kjenne igjen fra den fine formen de viste tidligere i sesongen.  Sist ble de rundspilt av Kawasaki Frontale og tapte til slutt 1-6 på hjemmebane. Når i tillegg deres klart beste spiss Musashi Suzuki har forlatt klubben til fordel for belgisk fotball er det ikke så veldig gøy å være Sapporo-fan for øyeblikket.

Men mot Oita Trinita burde de normalt sett ha gode muligheter til å komme seg tilbake på vinnersporet, selv om Oita imponerte ved å slå Marinos 1-0 hjemme sist. Men ifjor tapte Consadole begge kampene mot Oita og vi skal ikke se bort ifra at det samme skjer her.

Vegalta Sendai – Sagan Tosu

Sagan Tosu ble hardt rammet av Covid-19 i forrige uke og minst ti personer blant spillerne og støtteapparat er smittet, inkludert trener Kim Myung-Hwi. Denne kampen er dermed blitt utsatt.

Spilltips kommer senere.

Reklame

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s