Tabelltips 7.plass: Cerezo Osaka

CEREZO OSAKA

Cerezo Osaka hadde en fin sesong i fjor hvor de til slutt endte opp med en 4.plass som gir kvalifiseringsplass til Asian Champions League.  Det er deres fjerde topp-7 plassering på rad og de har nå virkelig klart å etablere seg på den øverste halvdelen av tabellen i J1. Men til tross for såpass gode resultater de to siste årene var ikke styret fornøyd med den defensive spillestilen til deres spanske trener Miguel Angel Lotina og han fikk dermed fyken etter endt sesong.

De har istedenfor valgt å hente inn evigunge Levir Culpi, til det som vil bli hans fjerde treneropphold i klubben hvor det siste var mellom 2012 og 2013. Han er kjent for veldig offensiv fotball og har de siste årene trent brasilianske storlag som Fluminense, Santos og sist Atlético Mineiro. Culpi tok over Cerezo rivaler Gamba Osaka i 2018 men fikk sparken midtveis i sesongen etter kun å ha vunnet fire av 17 kamper. Mange i Japan er derfor av den oppfatning at Culpis fotball er utgått på dato så det blir spennende å se om han kan gjøre kritikerne til skamme. Ettersom han overtar for en suksesstrener (Lotina) vil presset til å levere være der allerede fra dag èn.

Cerezo har gjort mange endringer i stallen siden forrige sesong, og kanskje mest oppsiktsvekkende er de at de har latt Yoichiro Kakitani gå gratis til Nagoya Grampus. Kakitani har vært Cerezos aller største profil de siste årene, men slet med manglende spilletid i fjor som nok er hovedgrunnen til at han har valgt å flytte på seg. 

Det største tapet er uten tvil forsvarskjempen Matej Jonjic som har dratt til Shanghai Shenhua i Kina, og som erstattere har de hentet inn en spennende stoppertype i brasilianske Tiago i tillegg til den utskjelte Dankler fra Vissel Kobe.   Ryosuke Shindo er også kommet fra Consadole Sapporo men ingen av disse har samme toppnivå som Jonjic så totalt sett er de svekket defensivt.

På midtbanen er Riki Harakawa en veldig fin signering fra Sagan Tosu og han kommer sannsynligvis til å erstatte Naoyuki Fujita (33) på sikt i ankerrollen (kanskje allerede denne sesongen).   På topp har de latt nevnte Kakitani gå i tillegg til skadeutsatte Ken Tokura og fjorårets toppscorer Bruno Mendes (ni mål). Adam Taggart fra Australia er hentet inn som nytt førstevalg på topp og ser umiddelbart ut som en oppgradering.  Taggart scoret 29 mål på 56 kamper for Suwon Bluewings i Sør-Korea de to foregående sesongene og bør ha alle muligheter for å gjøre det bra i Japan også.  Som en nødløsning har de også hentet tilbake 38-år gamle Yoshito Okubo som nok mest kommer til å fungere i en jokerrolle fra benken.

Førsteelleveren til Cerezo ser relativt sterk ut på papiret, men det er noen spørsmålstegn ved det nykomponerte forsvaret. Jeg klarer ikke å se en typisk leder der bak nå som Jonjic er borte, og med det som må antas å bli en mye mer offensiv spillestil denne sesongen kan det fort bli hett for keeper Kim Jin-Hyeon til tider om forsvaret ikke fungerer. Jeg tror allikevel det blir en ny topp 10 plassering på tabellen, men med ACL å tenke på i tillegg er det tvilsomt om Cerezo kan blande seg inn medaljekampen.

Viktige overganger:
Inn:
GK Vam Lam Dang (S) – fra Muangthong United (Thailand)
DF Ryosuke Shindo (R) –  fra Consadole Sapporo
DF Dankler (R) – fra Vissel Kobe
DF Thiago (R) –  fra Cearà (Brasil)
DF Naoto Arai (S) – fra Albirex Niigata
MF Riki Harakawa (R) – fra Sagan Tosu
MF Riki Matsuda (S)  – fra Ventforet Kofu
MF Taishi Matsumoto (S) – fra Sanfrecce Hiroshima
MF Hirotaka Tameda (S) – fra JEF United
FW Adam Taggart (R) –  fra Suwon Samsung Bluewings (Sør-Korea)
FW Yoshito Okubo (S) – fra Tokyo Verdy

Ut:
DF Matej Jonjic (34/2)
DF Yasuki Kimoto (28/0)
DF Eiichi Katayama (32/1)
MF Leandro Desabato (24/0)
MF Daichi Akiyama (0/0)
FW Yoichiro Kakitani (24/1)
FW Ken Tokura (14/1)
FW Koji Suzuki (14/0)

Forventet Startoppstilling:
4-2-3-1:
Kim
Matsuda – Thiago/Dankler – Seko – Maruhashi
Okuno – Harakawa/Fujita
Sakamoto(I) –Kiyotake (K) – Takagi
Taggart


Vurdering lagdeler:
Forsvar/keeper:
7/10

Midtbane:
8/10
Angrep:
7/10

Totalt:  22/30p
Forhåndstips 2021: 6-8 plass

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s